2015. augusztus 7., péntek

07.08.2015.

 https://41.media.tumblr.com/229f2501031828bda502092868ff4bf2/tumblr_n8z52w1vLb1swmapvo1_500.jpg

Véget ért a jóvilág. Hazajöttek Gergőék, rögtön nem is volt már kedvünk kimenni a szobából. Hozzánk se szóltak, tiszta lenezően viselkedtek velünk, aztán kiderült, hogy az a baj, hogy Gyuri számlájáról nem ment át elsején a lakbér Gergő számlájára. Mindig csak a pénz!
Vagyunk ám bajba, mert legkésőbb szeptember elsején el kell költöznünk, amivel nem is lenne gond, ha nem kéne minden lakáshoz olyan rengeteg kauciót fizetni. Egy magyar csaj írt nekem, hogy ő nemrég vett ki egy nagyon szép új lakást, nappalis+hálószobás, nagy fürdős,konyhás csak nem bútorozott, ami nagy gond nekünk, mert még ágyunk sincs (Gergőé az ágy, amin most alszunk) viszont a csaj szerint meg lehet dumálni a főbérlővel, hogy ne kelljen kauciót fizetni, ha viszünk banki bizonylatot arról, hogy mennyit keresünk.
Szóval ez nagyon jó, és Gyuri azt mondta, írjam meg neki, hogy érdekel bennünket a lakás, és majd ha visszajön Németbe a csaj (most otthon van) akkor megnézzük. Meg az is tiszta jó, hogy a városban van.
Lenne nekem egy munka abban az ázsiai étteremben, ahol kajáltunk egy magyar srác ott dolgozik és rámírt. Azt mondta, oda felvennének, a pultba kerülnék valószínűleg kajákat kiadni meg italokat feltölteni és azt mondta, ha vele leszek, akkor majd tud segíteni. A nagy gond ezzel a melóval az, hogy napi 12 óra munka, heti egy szabadnap van, de az nem lehet hétvége, csak hétköznap. Szinte sosem találkoznék Gyurival...Mondtam a srácnak, hogy emiatt, köszi, de nem, maximum akkor vállalnám, ha csak egy-két hónapot dolgozok ott végig és aztán leléphetek, amint találok egy másik állást, de ilyet biztos nem lehet. Gyuri mondta, hogy mindenhol ilyen három hónap a felmondási idő. De ez a srác meg írta, hogy hát itt nincs felmondási idő, akkor mész el, amikor csak akarsz. Úgyhogy ha szeptemberig nem lesz más, akkor marad az a munka. Gyilkos lehet a 12 óra, de most nagyon kell a pénz.
Gergő is itt veri magát a pénzéért, az se zavarja végül is, ha éhen halunk, de mindegy, mondtam Gyurinak, hogy csak kibírjuk valahogy. Gergő azt mondta, mi ketten sunyulunk Gyurival (hát nyilván nem is mondtuk el neki, hogy voltunk már kétszer is a másik főbérlővel beszélni, meg hogy van most ez a lakás a városban meg ilyenek, mert úgyis mindent leszólna és amibe tudna, bekavarna) és elkezdett fenyegetőzni, hogy ha át merjük őt verni, akkor meg fog verni valamelyikőnket, vagy engem, vagy Gyurit. És még Gyuri mondja, hogy legyek nyugodt és viselkedjek velük szemben rendesen! Már igazán nem sokat kell kibírni velük, szóval megteszem ezt, de nem miattuk, hanem Gyuri miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése